Ta strona używa plików Cookie. Korzystając z tej strony zgadzasz się na umieszczenie tych plików na twoim urządzeniu
Kontarst
Rozmiar czcionki
| |

Aktualności

POWER – krótkoterminowe staże zawodowe w Niemczech
2019-06-11 00:00

POWER – krótkoterminowe staże zawodowe w Niemczech

Uczniowie Technikum Logistycznego oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przebywają obecnie w Niemczech i odbywają 4-tygodniowe praktyki zawodowe.


Egzaminy zawodowe
2019-06-10 00:00

Egzaminy zawodowe

Przypominamy, że od poniedziałku 17.06.2019 roku rozpoczynają się w naszej szkole egzaminy z kwalifikacji.


ZAWODOWO NA ŚLĄSKU
2019-06-05 00:00

ZAWODOWO NA ŚLĄSKU

Uczniowie klas Technikum Logistycznego mieli wyjątkową możliwość w dniach 30-31 maja 2019 roku zwiedzenia fabryki tarcz hamulcowych BREMBO w Dąbrowie Górniczej oraz magazynach Moto – Profil Sp. z o. o. w Chorzowie, a wszystko to dzięki znakomitej współpracy z partnerem szkoły z firmą MYTNIK – zajmująca się dystrybucją części samochodowych.


Paintball w Nowej Jastrząbce
2019-06-05 00:00

Paintball w Nowej Jastrząbce

Zbliża się koniec roku szkolnego, a z nim podsumowywanie podejmowanych działań i nagradzanie biorących w nich udział. Dyrekcja nagrodziła uczniów szczególnie zaangażowanych w prace na rzecz szkoły i reprezentowanie jej na wielu uroczystościach i tak 31 maja uczniowie klas wojskowych ZSLiT w Wojniczu mieli okazję uczestniczyć w grach terenowych (paintball) zorganizowanych przez firmę „Interskills” na terenie lasu w Nowej Jastrząbce.


PO WER praktyki zawodowe/staże w Niemczech
2019-06-04 00:00

PO WER praktyki zawodowe/staże w Niemczech

Uczniowie Technikum Logistycznego oraz Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych rozpoczęli 4 tygodniową praktykę zawodową w Niemczech. Staże zagraniczne to również możliwość zwiedzania i poznania historii i kultury niemieckich miast.


Warsztaty barmańskie w Hotelu Pegaz w Krynicy
2019-05-30 00:00

Warsztaty barmańskie w Hotelu Pegaz w Krynicy

Uczniowie klasy II i III TŻ i U brali udział w wizycie zawodoznawczej w hotelu ,,Pegaz” w Krynicy w ramach projektu Mistrzowie w Zawodzie.


Przygotowanie poczęstunku na Dzień Matki i Dzień Dziecka
2019-05-30 00:00

Przygotowanie poczęstunku na Dzień Matki i Dzień Dziecka

Klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych nabywały umiejętności pieczenia herbatników z logo szkoły, które były i będą poczęstunkiem z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka...