facebook facebook instagram logoBIP
Strona główna
Slide
Aktualności
Wydarzenia
Ogłoszenia
Projekty i sponsorzy
Konkursy
Zebrania z rodzicami

 logo

W ramach projektu „Ukierunkowani na karierę” Programu Fundusze Europejskie dla Małopolski 2021 - 2027 Działanie 6.13 Lokalne inicjatywy edukacyjne Typ projektu A. Lokalne inicjatywy edukacyjne w obszarze kształcenia dzieci i młodzieży,
14 maja 2025 roku uczniowie z klasy 3BS brali udział w zajęciach dotyczących wyboru kierunku kształcenia i zawodu cukiernik.
 
Podczas zajęć uczestnicy zdobyli podstawowe umiejętności z zakresu cukiernictwa oraz technik dekorowania tortów. Nauczyli się przygotowywać różne rodzaje kremów, biszkoptów i polew, a także ozdabiać wypieki z użyciem masy cukrowej, rękawa cukierniczego i elementów dekoracyjnych. Warsztaty łączyły teorię z praktyką, rozwijając kreatywność i precyzję uczestników.
 
Uczniowie byli bardzo zadowoleni z zajęć, podkreślając ich praktyczny charakter, miłą atmosferę i możliwość rozwijania swoich umiejętności cukierniczych.
#FunduszeUE 
#FunduszeEuropejskie
toircikwyroby cukiernicze w trakcie dekoracjiwyroby cukierniczeuczniowie biorący udział w projekcie
PlakatProjektu

FE plakat A3 programy regionalne